header image
Nieuws - 29 december 2022

Nelson Mandelabrug deels uitgereden

Vandaag is het eerste deel van  de Nelson Mandelabrug in Zoetermeer aangepakt. De brug, die de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws was, is deels ontmanteld. Het brugdeel over de A12 is uitgereden. De brugdelen over het spoor, de tramlijn en de Zuidweg zullen ondersteund worden door een stalen noodconstructie.

Vanuit onze constructieve expertise zijn wij gevraagd bij het onderzoek naar de oorzaken van de aangetroffen scheurvorming. Op basis van de oorspronkelijke ontwerpdocumenten en de schadewaarnemingen zijn we tot een onderbouwde analyse gekomen. Van daaruit hebben we een hersteladvies met noodmaatregelen opgesteld. Die hebben we vervolgens in een bouwteam uitgewerkt samen met de uitvoerende partijen.

Bedankt aan onze partners voor de prettige en doortastende samenwerking: Rijkswaterstaat, de gemeente Zoetermeer en Savera (waaronder Dura Vermeer en Hollandia Services), ProRail, HTM , Sarens, DDM en Vanthek. We vinden het bijzonder hoe we in een zeer korte tijd samen met jullie hebben toegewerkt naar deze oplossing.

Meer nieuws