header image
Nieuws - 2 juni 2022

VCA-vol examendag

Bij Wagemaker vinden wij veiligheid echt belangrijk en dat dragen we graag uit. We staan op trede 3 van de Safety Culture Ladder en blijven continu investeren in de kennis en bewustwording van onze collega’s.

Na een dag in-company training hebben 30 van onze collega’s hun VCA-vol diploma behaald. En vol overtuiging, want de gemiddelde score is maar liefst 85! Dit VCA-vol diploma laat zien dat wij de (basis)kennis beheersen over veiligheid, gezondheid en milieu. Zo dragen we bij aan de veiligheid van onze medewerkers, onze partners en opdrachtgevers.  

Daarnaast hebben we ook deelgenomen aan de Safety Battle van Dura Vermeer. Ook bij hen heeft veiligheid de volle aandacht. Om dit veiligheidsbesef te vergroten, organiseerde Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten een Safety Battle voor alle vaste externe ontwerppartners.

De case in deze battle ging over de Heinenoordtunnel waar vanaf 2023 wordt gewerkt aan de realisatie van een Middentunnelkanaal. Een van onze veiligheidskundigen en onze projectleider construeren hebben gepitcht hoe wij dit werk zouden benaderen, waarbij de nadruk lag op veiligheid.

Ondanks dat wij als enige partij een veiligheidskundige hadden meegenomen en we dicht bij de werkelijke constructieve maakbare oplossing zaten, hebben we de Safety Battle nipt niet gewonnen. Gelukkig konden de aanwezige partijen veel van elkaar leren over het veilig uitvoeren van projecten. 

Meer nieuws