header image
Work at

Ingrid

Ik werk inmiddels een aantal jaar als adviseur in het team veiligheid bij Wagemaker. Een oud-collega die hier werkt, nodigde me uit om eens op gesprek te komen. Na afloop liep ik weg met een heel goed gevoel en dacht ik: ‘Hier wil ik ook werken.’ Ik hou van de afwisseling in werkzaamheden, elke dag op een andere locatie bij projecten. Maar ook altijd een warm gevoel als ik op kantoor ben. We zijn een hecht team, maar krijgen ook veel vrijheid en ruimte voor onze eigen ontwikkeling, de kans om zelf op zoek te gaan naar wat bij je past.

Wij staan als Wagemaker op trede 3 van de Safety Culture Ladder en hebben ambitieuze plannen. Als veiligheidskundigen zijn wij onderdeel van diverse projectteams binnen onder andere Rijkswaterstaat en werken wij aan de veiligheid bij vaarwegen, sluizen, bruggen, maar ook keringen. Daarnaast hebben we een mooie uitdaging om veiligheid breder onder de aandacht te brengen. We werken nu vooral aan de opdrachtgeverskant, maar willen graag ook meer aan de slag bij aannemers. Er liggen daar genoeg uitdagingen, en wij kunnen van grote meerwaarde zijn omdat wij heel veel kennis meebrengen vanuit de opdrachtgeverskant.

Ook intern zoeken we tussen de teams steeds meer de samenwerking op het gebied van veiligheid. Alle collega’s hebben inmiddels VCA VOL behaald en veiligheid is een terugkerend thema bij de overleggen en bijeenkomsten. Ook de jaarlijkse Week van de veiligheid is een mooi initiatief om het bewustzijn bij de collega’s verder te vergroten. Dat nemen ze op hun beurt weer mee in hun projecten. Zo zetten we veiligheid nog beter op de kaart en maken samen de bouw in Nederland steeds veiliger.

Daarnaast werk ik als gastdocent bij Railcenter in Amersfoort. Samen met een team van Railcenter en ProRail heb ik opleidingsmateriaal ontwikkeld over het V&G-proces (Veiligheid & Gezondheid). Als Opdrachtgever V&G wil ProRail het proces continu verbeteren. Het is heel gaaf om daar vanuit Wagemaker aan bij te dragen en zo van elkaar te leren.

‘Samenwerken, betrouwbaarheid en kwaliteit zijn waarden die Wagemaker typeren en waar ik zelf ook voor sta.’

Samenwerken, betrouwbaarheid en kwaliteit zijn waarden die Wagemaker typeren en waar ik zelf ook voor sta. Ik voel mij dan ook erg betrokken en verbonden met het bedrijf. Naast hard werken, organiseren we leuke activiteiten met en door de collega’s, bijvoorbeeld via Fun2care. Hoe mooi is het om iets terug te geven aan de maatschappij in de vorm van teambuildingactiviteiten? Onlangs heb ik met een groep collega’s 25 km gelopen voor een goed doel. Dat geeft heel veel voldoening en is goed voor het teamgevoel.

Ik kan sowieso heel slecht stilzitten, hou ervan om dingen te ondernemen, ook privé. Afspreken met vrienden, actieve reizen, nieuwe steden en plekken ontdekken met mijn gezin. Ik hou van fotograferen, vooral tijdens onze vakanties. En bezig zijn in en rondom het huis: klussen, oude kasten en stoelen nieuwe leven inblazen door ze op te knappen. Daarnaast ben ik vaak op de school van mijn kinderen voor het organiseren van koningsspelen, kerstfeest, sponsorloop, etc. Ik ben altijd wel in voor een feestje.

Ook deel uitmaken van onze organisatie?

Monique would like to tell you more about it:

Monique van Delft

HR-adviseur

T +31 (0)6 82 80 28 88
E werken@wagemaker.nl

More about work at Wagemaker: