header image
Work at

Jitske

Op de Technische Universiteit in Eindhoven heb ik bouwkunde gestudeerd met als specialisatie structural engineering. Mijn functie als constructeur sluit hier mooi bij aan. Vanuit de studie bouwkunde voelt de keuze voor infrastructurele kunstwerken misschien als een overstap, maar voor mij is niks minder waar. Mechanica blijft hoe dan ook mechanica en na je studie heb je sowieso nog heel veel te leren.

Als constructeur wissel ik het liefst de verschillende materiaalsoorten af, de ene keer een nieuw betonnen kunstwerk uitrekenen, dan weer een berekening van hergebruikt staal maken. Bij Wagemaker werken we aan allerlei verschillende types projecten: van kleinschalig tot heel groot, in diverse disciplines en voor verschillende soorten opdrachtgevers. Vaak werk je aan de verschillende stappen en fases van een project. Hierdoor blijf je erg betrokken. Zelfs als starter krijg je op die manier al echte verantwoordelijkheden.

We zijn een platte organisatie met korte lijntjes, waar iedereen bereid is om elkaar te helpen. Bij ons heerst Brabantse gemoedelijkheid, ook als we de meest uitdagende infrastructuurvraagstukken van het land moeten oplossen. Die combinatie maakt dat ik me hier erg op mijn plek voel.

Ik vind het tof dat ik hier de kans krijg om aan circulaire projecten te werken. De uitdaging voor ons allemaal is om bewust na te denken over de effecten die we als mens hebben op de wereld. Door het herberekenen van kunstwerken draag ik daaraan bij. Niets is namelijk zo duurzaam als behouden wat er al staat. Voor de afwisseling ben ik ook bestuurslid bij Fun2Care, onze stichting waar collega’s middels leuke activiteiten (fun) samen een maatschappelijke bijdrage leveren (care).

'Elke keer als ik langs een kunstwerk rijd waar ik een bijdrage aan heb geleverd, ben ik trots dat ik Nederland een stukje veiliger heb gemaakt.'

Ook privé leven we steeds bewuster. Goed nadenken of we iets echt nieuw moeten aanschaffen voordat we weggooien wat we al hebben. In mijn vrije tijd knap ik oude kasten op, zodat ze een tweede leven krijgen. Ik woon samen met mijn man in Eindhoven en vind het leuk om af en toe in het stadion onze voetbalclub aan te moedigen. Als ik niet aan het klussen ben, ga ik graag klimmen. Ideaal om ook buiten het werk steeds weer mijn grenzen te verleggen.

Ook deel uitmaken van onze organisatie?

Monique would like to tell you more about it:

Monique van Delft

HR-adviseur

T +31 (0)6 82 80 28 88
E werken@wagemaker.nl

More about work at Wagemaker: