header image
Work at

Maurice

Ik ben geboren en getogen in Oss, en woon nu met mijn vrouw, 3 kinderen, de hond en een konijn in Cuijk. Na het vwo heb ik mijn studie als een tweetrapsraket aangevlogen: eerst HTS civiel, vervolgens TU civiel met afstudeerrichting constructies. Na mijn afstuderen wilde ik mezelf rustig oriënteren op een baan, maar voor detacheerders was ik ook een interessante vis. Eentje is vol enthousiasme voor mij aan de slag gegaan en bracht mij in contact met Wagemaker. Ik begon hier als trainee, groeide door tot constructeur en ben inmiddels al jaren senior adviseur-projectleider.

Wagemaker is een familiebedrijf dat over de jaren zodanig is gegroeid dat we ons nu kunnen meten met ‘de groten’. We opereren landelijk en zo nu en dan ook over de grens. Tegelijk is de informele, gezellige sfeer gebleven. Daarmee zijn we uniek in onze branche, geloof ik. Het is persoonlijk, er wordt niet in hokjes gedacht en er is ruimte voor je persoonlijke talenten en wensen bij de invulling van je functie. Sterker nog, dit wordt continu gestimuleerd. Zo hou je de regie op je eigen carrière en ontwikkeling.

Voor mij betekent dit steeds weer de uitdaging zoeken. De markt is echt aan het verschuiven van nieuwbouw naar vervanging en renovatie. Door de hoge gemiddelde leeftijd van ons areaal nadert voor veel kunstwerken het einde van de (ontwerp)levensduur. Deze bruggen zullen niet meteen bezwijken, maar slim advies over levensduurverlenging en constructieve veiligheid is van het grootste belang om de vernieuwing van het complete areaal te spreiden. We moeten innovatief denken zodat we de beperkte middelen (capaciteit en geld) zo effectief mogelijk inzetten. Continu nadenken over de diepgang van beoordelen en risicogestuurd denken én handelen om onze kunstwerken veilig in stand te houden. Zo hebben we de areaalscan ontwikkeld, waarmee een assetbeheerder heel snel inzicht krijgt in de meest risicovolle kunstwerken van het complete areaal en handvaten heeft om het onderhoud gericht te prioriteren en in te plannen.

Ik ben trots op onze manier van ondernemen. Kansen zien en pakken. Van niets, iets nieuws maken.’

Ook ben ik erg trots op onze huidige werkzaamheden voor de gemeente Amsterdam. Samen met twee nevenopdrachtnemers werken we met een breed team aan de constructieve beoordeling van 850 verkeersbruggen, waarvoor veel specifiek onderzoek nodig is. Een ander project betreft de levensduurverlenging van de binnenstedelijke kades in onze hoofdstad. Hiervoor heb ik een innovatief, modulair kadeconcept bedacht dat we verder mogen uitwerken. Het mooiste compliment vind ik dan ook wanneer de collega’s bij een complex project of ingewikkelde aanvraag zeggen: ‘Loop maar langs bij Maurice, die maakt er altijd wel iets van.’

Op persoonlijk vlak ben ik beretrots op mijn gezin, zij zijn mijn alles. We doen zoveel mogelijk leuke dingen samen en ik steun en enthousiasmeer hen op alle fronten. Daarnaast hou ik heel erg van sport, en vooral van voetbal en hardlopen. Ik ben trainer bij de kinderen en speel af en toe zelf mee bij een veteranenteam.

Verder ben ik zeer geïnteresseerd in geschiedenis. Het is dan ook geen toeval dat historische kunstwerken helemaal mijn ding zijn.

Ook deel uitmaken van onze organisatie?

Monique would like to tell you more about it:

Monique van Delft

HR-adviseur

T +31 (0)6 82 80 28 88
E werken@wagemaker.nl

More about work at Wagemaker: