HRM-beleid

Bij dit bezoek aan onze website kruisen onze wegen. Om elkaar blijvend te kunnen vinden, is het belangrijk dat de ontwikkeling van onze organisatie en jouw loopbaan parallel blijven lopen.

Om dit doel te bereiken hebben we bij Wagemaker een gestructureerde aanpak om het realiseren van ambities blijvend te borgen; een doordacht personeelsbeleid.

De verkorte weergave geven wij je hieronder:

  • De basis is duidelijk en geeft geen aanleiding tot vragen
  • De leidinggevende maakt echt contact met de medewerker
  • Energie is bepalend
  • De ambitie van het bureau is altijd groter dan op dit moment wordt waargemaakt

 
HRM-beleid

Basis
Goede arbeidsvoorwaarden vormen onze basis. Salaris goed, bedrijfsregelingen goed, voorzieningen goed.

Situaties waar we regels voor nodig hebben, zijn in slechts 7 pagina’s vastgelegd. En als het daar niet geregeld is, is het niet geregeld en beslis JIJ. Over declaraties, over verblijfkosten, over opleidingsbehoefte, over zorgverlof. We hebben vooral de bedoeling geformuleerd en verder is het aan jou.

Dat doen we omdat we ten diepste geloven dat jij het juiste zal afwegen. Omdat we er van overtuigd zijn dat professionals die gewaardeerd worden om de autonomie waarmee ze hun werk doen, prima zelf kunnen verzinnen hoe hoog een kilometerdeclaratie mag zijn. Dat is de basis van waaruit we vertrekken. Goed?

Contact
Als wij je leren kennen, echt kennen, dan pas weten wij waar jij jouw energie uithaalt en waar je die voor in wilt zetten. Wij erkennen hierbij dat de balans tussen privé en zakelijk een belangrijke factor is en geloven dat ’werken’ een zingevende bezigheid moet zijn. Het contact kan zich ontwikkelen, als het door beiden als constructief en plezierig wordt ervaren.

Energie
Wij zijn er vooral voor de zakelijke energie. Dat is de enige energie die wij in de markt aan onze klanten kunnen verkopen, de enige energie die wij bij jou kunnen aanboren en ontwikkelen. Wij voelen als familiebedrijf daarbij een stevige verantwoordelijkheid voor continuïteit, zowel zakelijk als privé.

Ambitie
Onze leidinggevenden hebben altijd een lijst met ontwikkelprojecten, de ambities van het bureau. Bij deze ambities horen ook die passende uitdagingen waarmee energie en passie bij jou kan worden vrijgemaakt.

Gezelligheid en interessante projecten zijn daarbij voor ons vanzelfsprekend!

Meer weten? Neem gerust contact op of stuur een open sollicitatie.