Digitale wapening

Een kostbare grondstof; daarom in één keer goed!

Advies- en ingenieursbureau Wagemaker heeft ruime ervaring met het 3D modelleren en presenteren van wapening. Van eenvoudige vormen met een hoog repetitie gehalte tot zeer complexe unieke wapeningsdetails; elke vorm van digitaal wapenen van betonconstructies levert voordelen op. Digitaal opgebouwd en gecontroleerd reduceert de faalkosten en maakt ‘in één keer goed’ daadwerkelijk waar.
 

Met de inzet van diverse modern BIM gerelateerde softwarepakketten zijn wij in staat om op elke gewenst niveau de digitale wapening te realiseren. Specifiek voor het proces van digitaal wapenen maken wij gebruik van Allplan, Tekla structures, Revit en Autocad 3D. Al in de DO fase wordt de gehele constructie 3D gemodelleerd waarna de vorm geëxporteerd wordt naar het gewenste pakket voor de uitwisseling van de digitale wapening. Een tekening of een buigstaat is immers maar één type uitvoer van het digitale wapeningsmodel. Uitwisselingsformaten als BVBS, Unitechnik, PXML en IFC maken directe uitwisseling met de buigcentrale, vlechter en uitvoering mogelijk.

Met onze kennis en ervaring lopen wij voorop in deze ontwikkeling. Als volwaardig partner en adviseur in het engineeringsproces gaan wij SAMEN Digitaal Wapenen!

Dennis Gubbels

EmailLinkedin

Dennis Gubbels

hoofd vakgroep Virtual Design