header image
Nieuws - 13 november 2023

Circulair bouwen kun je niet alleen 

Daarom trok Jorin afgelopen dinsdag samen op met Wouter van den Berg van Nebest voor een presentatie over circulariteit bij de gemeente Den Haag. De gemeente was op zoek naar mogelijkheden om circulair te ontwerpen in hun Meerjaren Programma Kunstwerken. Waar begin je? Waar dien je rekening mee te houden? Hoe vergelijk je de verschillende opties? En welke parameters bekijk je om de meest circulaire aanpak te kiezen? We hielpen de gemeente op weg door onze expertise te koppelen aan de ervaring van Nebest.

Hierbij kwamen verschillende scenario’s langs. De kansen bij het behoud van bestaande kunstwerken, minder materialen gebruiken door slim te ontwerpen en de mogelijkheden rondom hergebruik van materiaal. Om de circulariteit van de verschillende scenario’s objectief met elkaar te vergelijken presenteerden we ook het meten en doorrekenen van circulariteit aan de hand van de Circulator.

Ons advies? Begin. Zet kleine stapjes in kleine projecten. Leer van elkaar. Deel je succesverhalen en hou vol. Zo zetten wij samen stappen op weg naar een circulaire bouweconomie.

Meer nieuws