header image
Nieuws - 14 juni 2023

Dag van de bouw

Zaterdag organiseert Koninklijke Bouwend Nederland voor de 16de keer de Dag van de Bouw. Ook een aantal projecten waaraan wij werken opent dan hun bouwhekken. Zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij de bouw van deze mooie infraprojecten.

A1 Apeldoorn-Twello:
Van 9:30 uur tot 16:00 uur
Bezoekadres: Sluinerweg 12 (Ardeweg tegenover Attero), Wilp
Rijkswaterstaat verbreedt de drukke en economisch belangrijke A1 tussen Apeldoorn en Twello naar deels 2 x 3 en deels 2 x 4 rijstroken. Daarnaast vindt er een reconstructie plaats van het bestaande deel, worden geluidswerende maatregelen getroffen en vinden onderhoudswerkzaamheden plaats. In opdracht van Heijmans werken wij het ontwerp (VO/DO/UO) van de kunstwerken uit. Daarbij delen we de ambitie om klimaatneutraal te werken.

Hoofdstation Groningen:
Van 10:00 uur tot 16:00 uur
Bezoekadres: Achterweg 1, Groningen
Samen met gemeente Groningen, provincie Groningen, Nederlandse Spoorwegen en Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maakt ProRail station Groningen klaar voor de toekomst. De hal wordt weer de logische in- en uitgang en regionale sporen worden doorgetrokken. Er komt een ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel, fietsenstalling en een busonderdoorgang. In opdracht van Strukton Civiel werken wij het uitvoeringsontwerp uit van de betonnen onderdelen, zoals de spoordekken en de ondergrondse fietsenstalling.  

Aanpak Ring-Zuid, Groningen:
Van 10:00 uur tot 16:00 uur
- Bezoekadres deelgebied Zuiderplantsoen: Papiermolenlaan/Hereweg, Groningen
- Bezoekadres deelgebied Julianaplein: Maaslaan, Groningen
- Bezoekadres deelgebied Vrijheidsplein: Laan van de Vrijheid 91, Groningen
Voor een vlotte verkeersdoorstroming wordt de zuidelijke ringweg bij Groningen deels verdiept aangelegd. Een aantal pleinen wordt ongelijkvloers, wat de verkeersveiligheid ten goede komt. Wij toetsen en adviseren over de uitvoerbaarheid van dit gigantische project. Op de Dag van de bouw kun je door een deel van de verdiepte ligging lopen.

Voor een bezoek aan deze projecten is vooraf aanmelden niet noodzakelijk.

We wensen alle bezoekers en deelnemers een interessante, leerzame dag toe.

Meer nieuws