header image
Nieuws - 9 mei 2023

Integraal ontwerp voor de A1

Na een succesvolle tender met Heijmans, werken we het constructief ontwerp uit van 14 kunstwerken op de A1; vanaf VO tot en met UO. Daarnaast toetsen we de sociale veiligheid van de kunstwerken en voeren we inspecties uit om wapening in bestaande kunstwerken inzichtelijk te krijgen. Deze opdracht maakt deel uit van de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twello voor Rijkswaterstaat. In dit project werken we slim samen aan een duurzame, circulaire keten.

We hebben het VO midden vorig jaar afgerond met een vergunningsaanvraag. In de afgelopen maanden zijn de laatste DO's uitgewerkt en zijn we gestart met het UO; van o.a. 32 speciale liggers. Die gebruiken we om de bestaande kunstwerken uit te breiden.

Afgelopen week waren onze collega’s Wim Vos en Jan Willem de Vos op de bouwplaats aanwezig bij het vlechtwerk van de eerste prefab liggers.

Klimaatneutraal

Wij delen met Rijkswaterstaat en Heijmans de ambitie om in 2030 klimaatneutraal en circulair te werken. De keuze om in dit project bestaande kunstwerken uit te breiden in plaats van te vervangen draagt hieraan bij. Net als het werken met duurzame, alternatieve materialen (o.a. geopolymeerbeton en het hergebruik van te slopen beton binnen dit project), het emissieloos werken op de bouwplaats en de inzet van nieuwe technieken. Zo bouwen we samen onze expertise en ervaring verder uit.

Naar verwachting wordt het project in 2025 opgeleverd.

Meer nieuws