header image
Nieuws - 16 september 2022

Icoon in Arnhem

Vandaag vindt bij de John Frostbrug in Arnhem de jaarlijkse herdenking plaats van de Slag om Arnhem. De monumentale brug is een wereldberoemd icoon door haar centrale rol tijdens Operatie Market Garden.

De combinatie Mobilis TBI – Iris voerde de afgelopen maanden in opdracht van Rijkswaterstaat  het groot onderhoud uit aan de John Frostbrug. Afgelopen week werd het werk aan de bovenzijde van de brug afgerond. De werkzaamheden bestaan uit het herstellen van betonconstructies en staalconserveringen, verhardingen, vervangen voegovergangen en herstelwerkzaamheden aan de historische metsel-, voeg- en natuursteenwerken.

Wagemaker was betrokken bij de coördinatie en engineering. Zo stonden we in voor de begeleiding van de onderzoeksfase, de beschrijving van de berekeningen, de tweedelijnskeuringen en de toetsing van de ontwerpdocumenten. Dit duurzame, innovatieve project is een pilot in het kader van de emissieloze bouwplaats van Rijkswaterstaat.

De 600 meter lange, monumentale brug is een van de belangrijkste verkeersbruggen die het centrum van Arnhem verbindt met Arnhem-Zuid en de A325. De komende maanden vinden nog afrondende werkzaamheden plaats aan de onderzijde van de brug. Het werk is naar verwachting aan het eind van dit jaar afgerond. De John Frostbrug is dan weer 30 jaar vrij van groot onderhoud.

Meer nieuws