header image
Nieuws - 17 mei 2023

Knooppunt Antwerpen-West geopend

Afgelopen weekend is knooppunt Antwerpen-West in gebruik genomen. Dit onderdeel van de Oosterweel verbindt de E17 en de Ring van Antwerpen (R1). Hiermee zijn ook onze constructieve werkzaamheden voor het deelproject Oosterweel Linkeroever afgerond.

Vorige week waren collega’s Stefan Schoenmakers en Maarten van der Linden aanwezig bij de Familiedag. Er was een leuk en gevarieerd programma en het was een mooie kans om de gerealiseerde kunstwerken en geluidsschermen van heel dichtbij te zien. De rondleiding met de bus over het traject, de “werfsafari”, was bijzonder en interessant.

Constructief ontwerp en kwaliteitsmanagement

Ons bevlogen projectteam van constructeurs, modelleurs en een projectleider heeft in totaal 16 geluidsschermen ontworpen in opdracht van de bouwcombinatie THV Linkeroever. De constructie met stalen stijlen en houten panelen loopt over een tracé van meer dan anderhalve kilometer en heeft een schermhoogte van 8 m. De overige schermen bestaan uit stalen stijlen met glazen panelen en verschillen in hoogte van 1 tot 6 meter.

Het ontwerp is door ons gemodelleerd in Revit met een hoog detailniveau. De proactieve afstemming met de overige ontwerpdisciplines en de grondige werkvoorbereiding hebben geresulteerd in een vlotte bouw.

Naast het constructief ontwerp was onze collega Gert Jan van Geerenstein geruime tijd actief op de bouwplaats als KAM-adviseur. Daarbij heeft hij zijn kennis en expertise ten aanzien van uitvoering uitstekend weten te benutten.

We kijken terug op een bijzonder mooi project waar we met veel enthousiasme aan gewerkt hebben. Bedankt aan alle partners voor het vertrouwen en de succesvolle samenwerking!

In opdracht van Lantis werkt Mobilis TBI als Nederlandse aannemer samen met de Belgische partners Artes Group, CIT Blaton en STADSBADER NV aan de Oosterweelverbinding. Met de Oosterweelverbinding zorgt de Vlaamse Overheid voor een betere bereikbaarheid van de Stad Antwerpen en de haven. 

Naar verwachting is de Oosterweelverbinding in 2030 volledig klaar.

Meer nieuws