header image
Nieuws - 7 maart 2023

Nieuw brugdek voor de Oranjebrug

Vandaag is het nieuwe brugdek ingevaren voor de grootschalige renovatie aan de Oranjebrug in Schiedam. Het stalen brugdek is gefabriceerd bij Solidd Steel Structures in Sumar (Friesland). Het brugdek weegt ongeveer 110 ton en kwam daarom over het water naar Schiedam op een ponton van 45 bij 8 meter. Hier blijft het liggen tot het aankomend weekend met twee hijskranen wordt ingehesen.

In opdracht van de gemeente Schiedam vervangt aannemer Civiele Technieken deBoer het brugdek en het hefmechanisme van de beweegbare brug, en de aandrijving van het bewegingswerk. Ook restaureert de aannemer deels de heftorens en het landhoofd. Wij zijn als integraal contractmanager betrokken. Zo hebben we samen met TAS het renovatiecontract geschreven en aanbesteed. In de uitvoering managen wij het UAV-gc-contract en de technische toetsing van de productie van het stalen val en de nieuwe M&E-installatie.

De brug, die in 1939 is opengesteld, verbindt Schiedam-West en Schiedam-Zuid via de Nieuwe Haven met het centrum. De renovatie van de brug is in november gestart en zal ongeveer zes maanden duren.

Meer nieuws