header image
Nieuws - 11 mei 2023

Renovatie bewegingswerken Oosterscheldekering

Rijkswaterstaat is deze week gestart met het groot onderhoud aan de bewegingswerken van de Oosterscheldekering. Wij hebben hiervoor specifiek het draagvermogen van de werkweg berekend. Dit was nodig omdat de werkweg veilig toegankelijk moet zijn voor het zwaar materieel bij deze bijzondere hijs- en transportoperatie.

Maandag is de 450-tons kraan opgesteld en is gestart met de ballastoperatie. Die stempelt gedeeltelijk op de oude stempeltorens van de Oosterscheldekering en gedeeltelijk op de verkeersbruggen. Vervolgens werd één cilinder uitgehesen en met een transporttrailer naar de kade afgevoerd. Woensdag is de tweede cilinder uitgehesen. De cilinders worden nu gereviseerd.

Midden augustus, vlak voor het begin van het stormseizoen, worden de beide bewegingswerken weer teruggeplaatst. In 2024 worden de volgende vier bewegingswerken aangepakt. De bewegingswerken, die zorgen dat de schuiven geopend en gesloten kunnen worden, krijgen voor het eerst sinds de bouw van de Oosterscheldekering een onderhoudsbeurt.

Een mooie vervolgopdracht, nadat we eerder voor Rijkswaterstaat de constructieve veiligheid van dit civieltechnische icoon hebben beoordeeld. Zo dragen we weer bij aan een veilig Nederland.

Meer nieuws