header image
Nieuws - 1 november 2022

Renovatie Oranjebrug

In opdracht van de gemeente Schiedam start aannemer Civiele technieken deBoer morgen met een grootschalige renovatie aan de Oranjebrug. Het brugdek van de beweegbare brug is verouderd en wordt vervangen. Ook het hefmechanisme en de aandrijving van het bewegingswerk zijn aan vervanging toe. De vier heftorens en het landhoofd worden deels gerestaureerd. Verder wordt alle schade hersteld. Het beeld van de brug blijft grotendeels gelijk aan de huidige situatie. Op verzoek van de gemeente brengen we de kleurstelling terug naar de oorspronkelijke situatie.

Wij zijn verantwoordelijk voor het integraal contractmanagement. Zo hebben we het renovatiecontract in samenwerking met TAS geschreven en aanbesteed. In de uitvoering managen wij het UAV-gc-contract en de technische toetsing van de productie van het stalen val en de nieuwe M&E-installatie.

De brug, die in 1939 is opengesteld, verbindt Schiedam-West en Schiedam-Zuid via de Nieuwe Haven met het centrum. De renovatie van de brug start op woensdag 2 november 2022 en zal ongeveer zes maanden duren. 

Meer nieuws