header image
Nieuws - 13 oktober 2022

Safety battle

Op dag 4 van de week van de veiligheid was het dan zover: de safety battle. Georganiseerd door ons team veiligheid. Zij hadden de collega’s ingedeeld in 5 groepen, dwars door alle afdelingen heen. De teams kregen de opdracht om aan de hand van een casus te kijken naar integrale veiligheid in het ontwerpproces.

Onder het genot van een Brabants worstenbroodje of een fruitsalade om iedereen de juiste energie te geven, gingen de teams aan de slag met de Haringvlietbrug. Wat komt er bij het ontwerpproces kijken ten aanzien van constructieve veiligheid, arbeidsveiligheid, machineveiligheid en omgevingsfactoren? Waar moet je op letten en waar moet je rekening mee houden? Na een half uur brainstormen pitchte ieder team zijn bevindingen.

Team veiligheid was aangenaam verrast. Elk team had een integrale aanpak, kwam met waardevolle ideeën en was actief bezig geweest met het thema veiligheid. Het was dan ook best moeilijk om een winnend team te kiezen. 

Een ontzettend leuke manier om de bewustwording over veiligheid te vergroten. En een goede reminder om altijd een veiligheidskundige te betrekken in de projecten!

Meer nieuws