header image
Nieuws - 30 maart 2023

Training V&G voor de RET

Onze collega Ingrid van der Wielen heeft vandaag een training gegeven over het V&G-proces (veiligheid en gezondheid) van de RET. Vanuit Railcenter was ze gevraagd om samen met een collega de training te verzorgen voor de V&G-coördinatoren van de RET. Zo kregen ze praktische tips over het opstellen van een RI&E-plan en een V&G-plan, maar ook over het toetsen van een plan. Waaraan moet het plan voldoen? Met welke wet- en regelgeving hebben we te maken? Hoe passen we het toe in de praktijk?

De afgelopen maanden heeft Ingrid de opleiding ontwikkeld en afgestemd met de veiligheids- en opleidingskundige van de RET. Ingrid werkt bij Wagemaker als integraal veiligheidsadviseur. Ze heeft ruime ervaring met het geven van trainingen aan onder andere brandweerlieden, tunneloperators, wegverkeersleiders en -inspecteurs: ‘Heel gaaf om deze tak van sport weer op te pakken. Het is een leuke club gemotiveerde Rotterdammers. Mooi ook om te zien hoe er steeds meer aandacht is voor arbeidsveiligheid en het inrichten van het V&G-proces. Heel fijn dat we hier namens Wagemaker aan bijdragen!

De V&G-coördinatoren binnen de spoorwereld moeten een specifieke Railcenter-opleiding volgen voordat zij V&G-plannen mogen opstellen en werkzaamheden mogen uitvoeren op en rondom het spoor. Wij beschikken over het certificaat om deze plannen te mogen opstellen. 

De RET is het openbaarvervoerbedrijf in de regio Rotterdam. Naast het bus-, tram- en metrovervoer is de organisatie ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de voertuigen en infrastructuur.

Meer nieuws