header image
Nieuws - 26 september 2022

Voortgang Linkeroever

In opdracht van de bouwcombinatie THV Linkeroever hebben wij geluidsschermen ontworpen bij Oosterweelverbinding Linkeroever in Antwerpen. In juni 2021 zijn we gestart met scherm GS SB04. Dat betreft een constructie met stalen stijlen en houten panelen over een tracé van ruim 1000 m met een schermhoogte van 8 m. Het scherm staat grotendeels in de aardenbaan en passeert een aantal kunstwerken met diverse typen verankeringen. De stijlen staan inmiddels en geven een goed beeld van het verloop van het scherm. De houten panelen worden later dit jaar geplaatst.

In de tussentijd hebben we de engineering verzorgd van nog 16 andere geluidsschermen (diverse hoogtes en fundaties) en leuningwerken. Deze gaan op korte termijn ook in uitvoering.
De ontwerpen kenmerken zich door een hoog detailniveau in de modellen en het modelleren in Revit. Een flinke klus waar het ontwerpteam met veel enthousiasme en deskundigheid aan heeft gewerkt en waar we trots op zijn!

In opdracht van Lantis werkt Mobilis TBI als Nederlandse aannemer samen met de Belgische partnes Artes Group, CIT Blaton en STADSBADER NV aan de Oosterweelverbinding. Met de Oosterweelverbinding wil de Vlaamse regering de bereikbaarheid van de Stad Antwerpen en de haven fors verbeteren. 

Meer nieuws