header image
Nieuws - 4 september 2022

Handen uit de mouwen

We zijn blij dat we met Fun2Care nu weer allerlei activiteiten kunnen oppakken, die we tijdens corona niet konden realiseren.  

Vorige week hebben we het initiatief van Buurtzorg Nederland Empel/Maaspoort en Thuisverpleging De Zonnebloem Empel ondersteund met een donatie en met helpende handjes. Ongeveer 90 senioren, vrijwilligers, verpleegkundigen/ verzorgers en een aantal collega’s van Fun2Care verzamelden bij de boot in Kerkdriel. Van daar ging het over de Maas richting Heusden en terug. Langs de route waren er heel wat herkenningspunten, waar cliënten vroeger hebben gewoond. Er werd dan ook heel gezellig bijgekletst. De Zonnebloem organiseerde een loterij aan boord, er was een hapje en drankje voorzien en onze collega Loek den Elzen zorgde voor de muzikale omlijsting. Er werd zelfs gedanst aan boord! Het was een prachtige uitstap, waar iedereen ontzettend van heeft genoten.  

Dinsdag ging een aantal collega’s aan de slag in de woonkamer van Stichting Huiskamer Bij Katrien. Dat is een ontmoetingsplaats in de binnenstad van Gemeente 's-Hertogenbosch. Op basis van wederkerigheid en uitgaand van ieders kracht, zorgen de vrijwilligers en ‘meemakers’ daar voor onderlinge verbinding tijdens allerlei verschillende activiteiten. Een aanpak die nauw aansluit bij onze waarden. Wij hebben de ramen, deuren en kozijnen opgeschuurd en voorzien van een nieuwe laag verf. Zelf gaan ze nog aan de slag met de tafels. Hiervoor heeft Vink Verf de verf en materialen ter beschikking gesteld. De woonkamer is dan weer helemaal fris en klaar voor de open dag aankomende zaterdag.  

Meer nieuws