header image
Nieuws - 13 juni 2022

DO Borgharen opgeleverd

Als bouwteam met de gemeente Maastricht, Van den Biggelaar Grond- en waterbouw BV en ipv Delft creatieve ingenieurs hebben we het definitief ontwerp van de fietsbrug Borgharen opgeleverd. Deze brug over de Grensmaas maakt een snelle fietsverbinding mogelijk tussen Maastricht en Borgharen, het Rivierpark Maasvallei en het achtergelegen gebied.

De fietsbrug is grotendeels circulair. Een technisch uitdagend project dus, waarmee we bijdragen aan de overgang naar een circulaire economie en onze kennis en expertise in circulair bouwen verder uitbreiden.

Naast de complexiteit die het hergebruik van een bestaande constructie op een andere locatie met zich meebrengt, dienden we ook rekening te houden met unieke geotechnische en nautische omstandigheden als gevolg van het bouwen in de Maas. Kortom, een veelzijdig project waar wij ons als integraal ingenieursbureau helemaal bij thuis voelen.

Met het afgerond DO gaat nu de fase in van de vergunningsaanvragen. Hierna starten de voorbereidingen voor de realisatie van de brug. Wij kijken ernaar uit!

Meer nieuws