header image
Nieuws - 2 juli 2021

Sluis Eefde

Sluis Eefde is gisteren officieel geopend door Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van Robbert Jan Feijen, bestuursvoorzitter L2T, en Antoinet Looman, heemraad van Waterschap Rijn & IJssel. De burgemeesters van Lochem, Almelo, Hengelo, Hof van Twente en Enschede gaven hierna het belang aan van het transport over water in het Twentekanaal en de opening van de nieuwe sluis.

Wagemaker is sinds de start van het project Uitbreiding Sluis Eefde betrokken bij de contractbeheersing. Dit kwam voort uit de raamovereenkomst met Rijkswaterstaat voor het leveren van producten op SCB-gebied, waarvoor we samenwerken met RoyalHaskoningDHV. Al snel zijn de kennis en expertise van Wagemaker op het gebied van (natte) DBFM-contracten breder ingezet binnen het contractteam. In de loop der jaren heeft onze specialist Richard Kolthoorn veel ervaring hierin opgedaan bij de projecten Keersluis Limmel en Beatrixsluis.

Het project Eefde wordt binnenkort overgedragen aan het PPO-team voor de exploitatie. Wagemaker blijft de komende tijd aangehaakt voor een warme overdracht van de werkzaamheden. Onze inzet voor het sluizenprogramma is daarmee nog niet ten einde. Sinds 2018 zijn wij ook betrokken bij de contractbeheersing op het project Afsluitdijk.

Foto: Rijkswaterstaat

Meer nieuws